Souvlaki
Souvlaki | 1 hodina | hlavní chod | 4 porce |
Maso nakrájíme na asi 2 centimetrové kostky.
Na marinádu promícháme olivový olej, červené víno, oregano, tymián, (ev. rozmarýn), nastrouhanou kůru z citronu spolu s vymačkanou šťávou, prolisovaný česnek a pepř. Maso ponoříme do marinády a necháme v chladu nejlépe přes noc marinovat.
Na špejle (ty je třeba předem namočit do vody na cca 2 hodiny) napícháme kousky masa a těsně před grilováním osolíme.
Grilujeme 15 až 20 minut.
Ingredience:
- libové maso 700g (vepřová kýta nebo panenka ev. jehněčí)
- olivový olej 50 - 80ml
- citrón 1 ks
- česnek 4 stroužky
- červené suché víno 100ml
- tymián 1 lžička
- oregano 1 lžička
- rozmarýn 1 lžička (rozmarýn použijeme pouze v případě jehněčího masa)
- sůl
- mletý pepř černý
Kalí óreksi!