Skordalia | 45 minut | předkrm | 4 porce |
Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme do měkka. Potom oloupeme, pokrájíme na kostky a necháme vychladnout. Přidáme nastrouhané mandle, vodu, citrónovou štávu, propasírovaný česnek a vše rozmixujeme.
Následně za postupného přidávání oleje šleháme dokud se nevyvytvoří krémové pyré.
Ochutíme vinným octem. Podle chuti osolíme a opepříme.
Dáme na cca hodinu vychladit.
Papriky a cibuli nakrájíme na malé kostičky a pyré jimi před servírováním posypeme.
Ingredience:
- brambory 400g
- olivový olej 100ml (dobrý řecký pannenský olivový olej)
- voda 100ml
- česnek 4 stroužky
- citrón 1 ks
- neloupané mandle 50g
- vinný ocet 1 lžička
- sůl
- mletý černý pepř
- červená cibule 1 ks
- červená paprika 1 ks
- zelená paprika 1 ks
Kalí óreksi!